Γραφικό χιονοδρομικό κέντρο με διαφορετικές πίστες, εγκαταστάσεις και φύση.

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Η Αράχωβα, Ελλάδα, φωλιασμένη στον Παρνασσό, είναι μια γραφική πόλη που προσφέρει σκι και μια μοναδική ελληνική εμπειρία. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός για χειμερινά σπορ με καλά οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα και εκπληκτικά τοπία.

Ο πιο διάσημος προορισμός για σκι στην Ελλάδα

Το Χειμερινό Τοπίο

Η Αράχωβα, φωλιασμένη στις πλαγιές του Παρνασσού, προσφέρει μια μοναδική προοπτική της Ελλάδας με τους χιονισμένους χειμώνες και τα καταπράσινα καλοκαιρινά τοπία. Αυτή η γραφική πόλη, μια από τις υψηλότερες της Ελλάδας, είναι προσβάσιμη μέσω του αυτοκινητόδρομου GR-48, που τη συνδέει με την Άμφισσα και τη Λιβαδειά. Γνωστή για την αναζωογονητική απόδρασή της από τη ζέστη του καλοκαιριού και το ζωντανό χειμερινό χιονοδρομικό κέντρο της, η Αράχωβα ήταν αρχικά διάσημη για την γειτνίασή της με τους Δελφούς. Τώρα, φημίζεται για τη δική του γοητεία και το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, που βρίσκεται μόλις 24χλμ. μακριά.

Το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, που λειτουργεί από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο, είναι το κύριο αξιοθέατο της περιοχής. Απευθύνεται σε λάτρεις των χειμερινών σπορ με καλά οργανωμένες εγκαταστάσεις, ενώ το ίδιο το χωριό συνδυάζει την αρχαία και τη σύγχρονη Ελλάδα με τα καταστήματα και τα καφέ του. Γύρω από την Αράχωβα υπάρχουν σαρωτικά λιβάδια και βραχώδη τοπία, ενισχύοντας την αίσθηση του να βρίσκεσαι στο λίκνο της φύσης.

Το σκι, αν και δεν συνδέεται συνήθως με την Ελλάδα, είναι δημοφιλές στον Παρνασσό από το 1976.

Το θέρετρο, απλωμένο σε πολλά βουνά, προσφέρει ποικίλες πλαγιές και εγκαταστάσεις. Διαθέτει 13 αναβατήρες, μεταξύ των οποίων 6 αερογέφυρες και 7 συρόμενους αναβατήρες, και μπορεί να φιλοξενήσει πολλούς επισκέπτες, παρέχοντας άφθονη ψυχαγωγία και υπηρεσίες.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Κελάρια, που ιδρύθηκε το 1981, διαθέτει 15 πίστες και 23 αναβατήρες, που απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και σε έμπειρους σκιέρ. Η Φτερόλακκα, που συνδέθηκε το 1988, διαθέτει 6 εναέριους ανελκυστήρες, 6 αναβατήρες ρυμούλκησης, τετραθέσια καμπίνα και 2 ανελκυστήρες μαθητών, με πλαγιές συνολικού μήκους 14 km. Ο Γεροντόβραχος, αν και μικρότερος, προσφέρει 3 αναβατήρες και 4 πίστες κατάβασης, μαζί με παιδική χαρά για παιδιά.

Το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού διασφαλίζει ασφάλεια και υψηλές προδιαγραφές εξυπηρέτησης, προσφέροντας ιατρική ασφάλιση, Πρώτες Βοήθειες, υπηρεσίες ασθενοφόρου, διαγνωστικές εξετάσεις και προνόμια πτέρυγας στους κατόχους εισιτηρίων, εξασφαλίζοντας μια ασφαλή και ευχάριστη εμπειρία για όλους τους επισκέπτες.

Close
Close